Medıcabıl’de hemşirelere özel kutlama

Her sene Mayıs ayı içinde kutlanan Hemşireler Haftası ve Günü, Özel Medicabil Hastanesi’nde de bir dizi etkinlik ile kutlandı.

GÜNDEM 31.05.2024, 10:13
Medıcabıl’de hemşirelere özel kutlama

Kutlamaya, Özel Medicabil Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aysun Yılmazlar ile Medicabil Nilüfer Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Yıldırım’ın yanı sıra Hastane doktorları ve tüm sağlık çalışanları katıldı.

Özel Medicabil Nilüfer Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Yıldırım kutlama programında yaptığı konuşmada, “Biz hemşireler, meslek olarak görevimizi yerine getirirken, profesyonelliğin yanı sıra, insani duyguları daha ön planda olarak çalışan meslek gurubuyuz. Sağlık çalışmaları bir bütündür ve o bütünün parçaları vardır” dedi.

Konuşmasına Uluslararası Hemşireler Konseyi’nin bu yılki teması ile devam eden Yıldırım, 2024 yılında tüm dünya ülkelerindeki Hemşirelik Dernekleri Federasyonu olan ICN ‘Bakımın Ekonomik Gücü’ için belirlenen değişim için temel şartlardan söz etti.

BAKIMIN EKONOMİK GÜCÜ

Hemşireler küresel sağlık sorunlarının üstesinden gelmek için çoğu zaman büyük kişisel riskler alarak her yerde bakım ve liderlik sağlamaktadır ve hemşireler sağlık için gerekli yaşam gücüdür diye konuşmasına devam eden Ayşe Yıldırım; “Hemşirelerin bu seneki ana teması ‘Bakımın Ekonomik Gücü’ olarak belirlenmiştir. Dünya çapındaki sağlık sistemlerimiz, değerli bir kaynak olan hemşireliğe, değer verme, Koruma, Saygı gösterme, yatırım yapma konusunda yetersiz kalmış ve başarısız olmuştur. Dünya, hemşirelere görünmez ve tükenmez bir kaynak muamelesi yaparak yanlış bir şekilde onları yok saymaktadır Uluslararası Hemşireler Konseyi bunun yönetilmesi için temel şart olan on adım belirlemiştir. ICN Üyesi olan ülkelere şöyle seslenmektedir; Hemşirelik mesleğini koruyun ve yatırım yapın. Güvenli ve sağlıklı çalışma koşulları sağlayarak ve hemşirelerin haklarına saygı göstererek, hemşirelerin sağlık ve refahına yönelik desteği acilen ele alın ve iyileştirin. İşgücü eksikliğini gidermek için hemşireleri işe alma ve elde tutma stratejilerini geliştirin. Adil ve uygun ücret ve yarar sağlamak ve olumlu uygulama ortamlarını sürdürmek için hemşirelerin ücretlerini iyileştirin. Ulusal hemşirelik işgücü planlarının geliştirilmesi, uygulanması ve finanse edilmesi. Yüksek kaliteli, akredite hemşirelik eğitim programlarına yatırım yapın. Hemşirelerin tüm hemşirelik uygulamaları kapsamında çalışmalarını sağlamak. Hemşirelerin becerilerini, bilgilerini, niteliklerini ve uzmanlıklarını tanıyın ve bunlara değer verin” şeklinde konuştu.

Medicabil Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Yıldırım sağlık çalışanlarına da seslenirken de ‘’Eğer konsey üyesi olsaydım on birinci madde olarak pandemi döneminde pratik eğitim alamayan tüm sağlık çalışanlarına bilginizi, deneyimlerinizi, uygulamalarınızı, hatalarınızı mutlaka öğretin maddesini koyardım. Çünkü bu arkadaşlarımız sahada hastalara hizmet sunacaklar. Lütfen bu konuda fedakarlık yapalım’’ dedi.

Kutlama programında konuşan Özel Medicabil Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aysun Yılmazlar da, “Hemşireler; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve hastalık halinde iyileştirme hizmeti veren sağlık ekibinin en önemli öğelerinden biridir. Sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan hemşirelerimiz üstlendikleri görev ve sorumluluk anlayışlarıyla kutsal bir mesleği yerine getirmektedirler” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra hemşirelik mesleğine katkılarından dolayı Osman Ağbaba’ya ödülü Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Yıldırım tarafından takdim edilirken, kutlama programının sonunda pasta kesimi gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)
21°
açık